Kitesurfen

Kitesurfen is één van de meest spectaculaire sporten op zee, waarbij je speelt met de wind. Door de kite wordt je voortgetrokken door het water op een board. Door middel van een harnas ben je verbonden met de kite en kun je deze besturen. Kitesurfen is een kwestie van oefenen, hoe meer tijd op het water, hoe leuker het wordt!

Kitesurfen valt onder de categorie extreme outdoor sporten. Dit komt door de enorme kracht die een kite kan hebben en de hoge snelheden die je kunt bereiken. Met de verschillende safety systemen en het nemen van lessen is het echter een veilige sport. Kies daarnaast voor een goede locatie en ga niet alleen het water op, maar samen met een maatje.


Kitesurfen of windsurfen?

Kitesurfen is eigenlijk een variant van windsurfen, het zijn beide watersporten die gebruik maken van de kracht van de wind. Bij kitesurfen gebruik je een vlieger, bij windsurfen een zeil. Sommigen hebben een sterke voorkeur voor het één of het ander, maar eigenlijk zou je allebei eens moeten proberen. Het leukste is om lekker actief op het water bezig te zijn.


Kitesurfspots

Nederland is een ideaal land om te kitesurfen wat betreft spots en wind. Het waait hier vaak en er is een lange kustlijn om te ontdekken. Daarnaast bieden de Nederlandse stranden veel ruimte. Let wel op, het is niet overal toegestaan om zomaar te kitesurfen. Laat je vooraf informeren door de borden op het strand of een nabijgelegen school of shop. Voor een goede en veilige spot moet je verder letten op:

  • Aanlandige of side-shore wind;
  • Geen gevaarlijke obstakels in de buurt;
  • Genoeg ruimte om de kite op te laten en weer te landen.
  • Ander verkeer op het water

De locatie van Denhaagkitesurfles zit aan het Noorderstrand in Scheveningen. Hier is volop ruimte, waardoor het een ideale kitesurfspot is.


A little bit of history…

Er doen vele verhalen te ronde over wie de sport kitesurfen nu eigenlijk heeft uitgevonden. Het is in elk geval een Nederlander geweest, Gijsbertus Panhuise, die in 1977 het eerste patent op kitesurfen heeft aangevraagd. Pas in 1993 zijn er kites voor particulieren op de markt gekomen. Sindsdien heeft het nog een tijdje geduurd, maar inmiddels is het één van de snelst groeiende sporten in Nederland. In diverse wedstrijden wereldwijd, zijn dan ook een hoop Nederlanders aan de top te vinden.Wat zeggen onze gasten
Lees meer reviews op Tripadvisor

Meer over kitesurfen

Hier vind je algemene informatie over kitesurfen.

Denhaagkitesurfles
IKO kitesurfschool
kitesurfmateriaal
Kitesurf materialen
FAQ Kitesurfles

Kitesurles volgen?

Hier vind je meer informatie over kitesurflessen.

Denhaagkitesurfles

Kitesurfles privé

Afgestemd op jouw niveau en leren op eigen tempo in één of meerdere privélessen.

€125Per persoon
Lees meer
Kitesurfles duo

Leer kitesurfen met een je vriend of vriendin in een groepje van twee personen.

€110Per persoon
Lees meer
Kitesurfles groep

Ben jij wel van de gezelligheid? Leer samen kitesurfen met drie personen in een groep.

€95Per persoon
Lees meer
Kitesurfles Kids

Op een veilige en leuke manier in aanraking komen met kitesurfen voor kinderen.

€60Per persoon
Lees meer
Vragen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Boek nu