Kitesurf materialen

Lees hier alles wat je nodig hebt bij het kitesurfen. Bij onze kitesurflessen zijn de materialen inbegrepen van de kitesurfschool. Op deze manier kun je op de kitesurfschool ook verschillende materialen uitproberen. Ben je klaar met je lessen en wil je zelf kitesurf materiaal aanschaffen? Dan kun je je het beste laten adviseren door één van onze instructeurs. Wil je vast wat weten over de materialen die je nodig hebt? Lees dan hieronder verder.


Kite
Er bestaan verschillende typen kites op de markt. Afhankelijk van de vorm is de kite juist geschikt voor beginners of voor specifieke disciplines binnen het kitesurfen, zoals wavekiten, freestyle of foilen. Daarnaast is de kite die je gebruikt ook afhankelijk van je gewicht, je skills en van de windkracht. Vraag daarom altijd even advies bij je eerste aankoop en probeer diverse kites uit. Bij Denhaagkitesurfles maken wij gebruik van Duotone kites&boards.


Board
Ook bij boards is het zo dat er heel veel verschillende soorten, maten en merken zijn. Het kitesurfboard waarop je leert kitesurfen heet een Twintwip. Je kunt met dit board beide kanten op varen en zowel de voor- en achterkant gebruiken. Aan de bovenkant van een twintip zitten twee verstelbare voetbanden om het board aan je voeten te bevestigen. De handle in het midden helpt je bij het aandoen en dragen van je board. Daarnaast zijn er ook boards afhankelijk van de kitesurf discipline, maar ook bijvoorbeeld je gewicht. Bij Denhaagkitesurfles maken wij gebruik van Duotone kites&boards.


Bar & Trapeze
Met de bar kun je de kite sturen. De bar zijn de lijnen die aan je kite zitten. Deze zitten weer, met een safety systeem, vast aan je trapeze of harnas. Er zijn twee soort hierin te onderscheiden, een zittrapeze en een heuptrapeze. Tijdens de lessen zul je een zittrapeze van ION gebruiken. Naarmate je wat beter kunt varen, stappen veel kitesurfers over op een heuptrapeze. Pas een trapeze altijd in de winkel, om de juist maat te vinden en te testen of deze lekker zit.


Wetsuit
Een wetsuit heb je altijd nodig in Nederland, zelfs als het zomer is! Deze heb je van verschillende merken in allerlei soorten en maten. Belangrijk is dat een wetsuit goed past en aansluit om je warm te houden, strak zitten mag! De dikte van een wetsuit wordt aangegeven in millimeters op het pak. Afhankelijk van de temperatuur van de zee, kies je een dikte wetsuit uit, bijvoorbeeld 5/4. Het eerste getal staat voor de dikte van de wetsuit bij het lichaam. Het tweede getal voor de dikte bij de armen en de benen. Dan heb je daarnaast ook nog keuze uit frontzip en backzip, waarbij een frontzip voor wat meer bewegingsvrijheid zorgt.Andere kitesurf materialen en accessoires:

  • Voor de veiligheid gebruiken wij een reddingsvest en een helm.
  • Voor in de winter neopreen accessoires zoals schoentjes, handschoenen en een cap.
  • Flair / lichtkogels: in België is het verplicht deze bij je te hebben en in Nederland wordt het dringend geadviseerd.
  • Ook handig: een waterdicht zakje voor je mobiel en een windmeter.
  • Go pro camera om vette filmpjes mee te maken.


Wat zeggen onze gasten
Lees meer reviews op Tripadvisor

Meer over kitesurfen

Hier vind je algemene informatie over kitesurfen.

Kitesurfen Den haag

Algemene informatie

Hier vind je meer informatie over onze kitesurflessen.

Over kitesurfen

Kitesurfles privé

Eén of meerdere privé kitesurflessen helemaal afgestemd op jouw niveau!

€125Per persoon
Lees meer
Kitesurfles duo

Leer kitesurfen met een vriend of vriendin in een groepje van twee personen.

€110Per persoon
Lees meer
Kitesurfles groep

Ben jij wel van de gezelligheid? Leer samen kitesurfen met drie personen in een groep.

€95Per persoon
Lees meer
Kitesurfles Kids

Op een veilige en leuke manier in aanraking komen met kitesurfen voor kinderen.

€60Per persoon
Lees meer
Vragen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Boek nu